SuojalasitSuojalasit on jokaisen pelaajan tärkein varuste. Ilman hyväksyttyjä suojalaseja ei saa osallistua airsoft-peleihin. Hyväksyttyjä laseja ovat mm. ritilälaseista Nuprol ja Sansei, ja suojalaseista ESS, Bolle, Wiley ja muut, joita myydään airsoft käyttöön.
Laseja on kahta eri tyyppiä, ritilälaseja sekä "pleksi" laseja. Ritilälasit ovat edullisempia eivätkä myöskään huurru. Ritilälasien ongelmia ovat mahdollinen verkon rikkoutuminen, huono näkyvyys sekä suojaus esim. savulta ja muulta pölyltä. Normaalit suojalasit ovat kalliimpia ja niiden ongelmana on huurtuminen. Sankalasit ovat lähes huurtumattomat, mutta eivät suojaa aivan joka suunnasta ja voivat tippua pois päästä. |
JalkineetJalkineet ovat toinen tärkeä varuste. Hyvillä kengillä ehkäistään nilkan nyrjähdykset sekä mahdolliset murtumat. Suomen armeijan mukaan sotilaan jalkine metsässä on kumisaapas. Noh kyllähän se toimii mutta vedenpitävä "varsikenkä" eli maihari tai vaelluskenkä on huomattavasti mukavampi.
|
MaastopuvutMaatopukuja on montaa eri makua. Maastopuvussa tärkeintä on hyvä istuvuus. Normaalin maastopuvun lisäksi on olemassa tappelupaitoja, lumipukuja, ghilliepukuja sekä sadeasuja. Kesäisin tappelupaita on näppärä, sillä se koostuu ohuesta t-paidasta, johon on lisätty maastokuvioidut hihat. Talvisin lumipuku auttaa naamioitumisessa. Sadeasu on kiva vesisateella. Gorkan kuviodut alueet ovat vettähylkiviä, joten gorka kestää vesisateen jotenkuten.
Usein armeijaylijäämäpuvut ovat edullisia ja kestäviä. |
KantolaitteetKantolaitteet, eli "tetsarit", ja niiden keräily ja muu varustehifistely on airsoftin suola. Tetsareita on monia eri tyyppejä. Monet isommat liivit ja sirpaleliivit ovat turhia airsoft käytössä. Parhaiten airsoft käyttöön soveltuvat kevyet chestrigit sekä taisteluvyöt ja -valjaat. Tietenkin jos haluaa tehdä jonkinlaisen imitaatio/immersio/refe -kitin, niin silloin käytetään siihen sopivaa kantolaitetta.
Halvat kiinaliivit kannattaa ohittaa, sillä ne eivät oikeasti kestä ryynäämistä. Samaan luokkaan menee Miltecin crossdraw-liivi. |
Muut varusteetMuihin varusteisiin kuuluvat hassut hatut. Sisäpeleihin kypärä on sopiva, niin ei kolistele päätä seiniin. Ulkopeleissä voittajan valinta on lierihattu ja talvisin pipo. Hanskat ovat näppärät rymytessä ja suojaavat käsiä lialta ja ilkeiltä rystysosumilta. Polvisuojat ovat mukavat sisäpeleissä ja miksei ulkonakin.
Hihanauhat ovat tärkeitä, sillä niillä tunnistetaan mihin joukkueeseen pelaaja kuuluu. Raatoliinalla taas erotetaan tippuneet pelaajat pelissä olevista. Muita satunnaisia varusteita ovat kuulonsuojaimet, radiopuhelimet ja erilaiset headsetit. Kuulonsuojaimia tarvitsee harvoin ja radiopuhelimeksi riittää ihan normaali radiopuhelin. Mikäli haluaa paremman radion kannattaa tutustua Bafengin valikoimiin. Suosituin radiopuhelin airsoft käyttöön on edullinen ja toimiva Baofeng UV-5R. Jos omia varusteitaan haluaa personoida, voi siihen käyttää erilaista rekvisiittaa, kuten tarramerkkejä ja lippuja sekä kumisia ja vaahtomuovisia lyömäaaseita, mutta niiden kanssa tulee varmistaa, että niiden pitäminen varusteissa on turvallista ja "terä" on pehmeä. Jos omaan kittiin haluaa sitä 80-luvun actionleffa-henkeä, voi käyttää esimerkiksi Rambo-huiveja, baretteja, ja muovisia panosvöitä. |